Резорцин в фарбі для волосся: Резорцин в косметиці

Резорцин в косметиці

Резорцин, він же резорцинол – відомий і потужний інгредієнт, застосовувати який стоїть з крайньою обережністю. Резорцин використовують для лікування багатьох проблем зі шкірою, а також у складі косметики для шкіри або волосся в якості … енхансера, що поліпшує колір продукту.

Синоніми: Resorcinol, Phenylethyl Resorcinol, (E) -5- (p-Hydroxystyryl) resorcinol, 2-Methyl Resorcinol, 4-Chloro Resorcinol, 4-n-Buryl Resorcinol.

Запатентовані формули: Jarocol RL, PromaCare® PS, Wilshire Technologies Resveratrol, Vivinol, MultiSal ™ Triple-Action Anti-Aging (TAAA), SymWhite® 377, Hentowhite.

Дія резорцина в косметиці

По суті, резорцин відноситься до антисептиків (він коагулює білки, чим викликає загибель вегетативних форм мікроорганізмів, хоча на суперечки має слабку дію), проте ефекти цієї речовини настільки різноманітні, що в косметології його використовують для вирішення величезної кількості проблем.

Наприклад, резорцин пригнічує пігментацію меланіну, блокуючи тим самим появу веснянок; зменшує ультрафіолет-індуковану пігментацію, швидко і глибоко проникаючи в шкіру: це вкрай активний компонент, що може бути також небезпечно.Резорцин ефективно запобігає синтез меланіну, покращує текстуру шкіри, згладжуючи нерівності, і зменшує пігментацію, викликану ультрафіолетовим випромінюванням. Діє резорцин не тільки як антибактеріальний або відбілюючий агент, а й як антиоксидант і засіб проти зморшок. Деякі похідні резорцину (Phenylethyl Resorcinol) показали себе як одні з найбільш активних інгібіторів тирозинази з 22-кратним ефектом койевой кислоти. Цей інгредієнт зменшує утворення меланіну на дуже ранній стадії синтезу меланіну і перенесення меланосоми на кератиноцити.Сприяє десквамації поверхневих рогових шарів і пігментних залишків меланіну, що містяться в них.

Як видно, властивості резорцину і його вплив на шкіру дуже різноманітні, але вони, якщо можна так висловитися, вузькоспеціалізовані, і краще застосовувати косметику з цим компонентам під наглядом лікаря-дерматолога.

Показання резорцин

Резорцин – серйозне терапевтичне речовина, яку застосовують при наступних проблемах і захворюваннях:

  • екзема;
  • нейродерміт;
  • себорейний дерматит;
  • хронічне запалення волосяних фолікулів;
  • гіперпігментації;
  • сильне свербіння шкіри особи;
  • патологічне випадання волосся, яке може привести до їх порідіння або повного облисіння (алопеції).

Західні виробники, використовуючи резорцин, роблять ставку в основному на те, що він забезпечує активну освітлення шкіри, відбілювання та видалення вікових плям. Косметика на його основі використовується при відбілюванні, лікуванні ознак хронологічного старіння, при фотостаріння, освітленні шкіри обличчя, рук і зони бікіні, а також для догляду за шкірою, що в’яне.

В ряді випадків (декоративна косметика, фарби для волосся) цей компонент не має свідчень, оскільки є допоміжним речовиною (фарбником).

Протипоказання резорцин

Резорцин – одне з тих речовин, застосування яких в косметології оточене безліччю легенд. Його лікувальні властивості досить цікаві, але знайти в продажу препарати для шкіри обличчя на основі цього з’єднання практично неможливо. Основна причина – дуже високий ризик виникнення побічних ефектів. До їх числа відносяться: набряки; кропив’янка; сильне роздратування шкіри обличчя; підвищене потовиділення, ціаноз або інша зміна відтінку шкіри обличчя.

Важливо: резорцин несумісний з ментолом, фенілсаліцілат, фенолом, камфорою, антипірином і саліцилової кислотою. Цей компонент можна застосовувати на тлі лікування препаратами, що мають лужну реакцію. При використанні його як ліки слід приймати до уваги, що пил або пари резорцину дратують шкіру і слизові оболонки очей і дихальних шляхів, викликають кашель. Суворе протипоказання – реакція індивідуальної гіперчутливості, великі поразки шкіри і слизових оболонок, порушення цілісності шкірних покривів, а також вагітність і період лактації.

У той же час розроблені гіпоалергенні, що не містять токсичних добавок і безпечні для використання форми резорцина (наприклад 4-n-Buryl Resorcinol). Це з’єднання, засноване на похідному молекули резорцінола, відрізняється видатними результатами щодо зменшення вираженості темних плям на шкірі і відбілювання шкіри і при цьому не проявляє жодних дратівливих ефектів, властивих стандартному резорцину.

Косметика, що містить резорцин

Резорцин використовують для лікування багатьох проблем зі шкірою, а також у складі косметики для шкіри і волосся (в тому числі в складах барвників для волосся), в декоративній косметиці.Згідно з Регламентом Європейського Союзу, максимально допустима концентрація цього компонента в готової косметичної продукції по догляду за шкірою становить 0,5%.

Джерела резорцина

Резорцин синтезують штучним шляхом – він має той же склад що і пирокатехин і гідрохінон, відрізняючись від них лише відносним розташуванням гідроксильних груп. Являє собою безбарвні кристали, які легко розчиняються у воді і етанолі; в розчині відрізняються досить специфічним запахом.

10 найнебезпечніших інгредієнтів в косметиці

Всі ми хочемо бути здоровими, тому намагаємося стежити за якістю харчування, замислюємося про зайву вагу і намагаємося боротися з ним. І, звичайно, чималу роль в житті будь-якої жінки грає догляд за тілом та обличчям, які пов’язані із застосуванням косметики. На жаль, щодо складів настороженість виявляють не всі з нас. Ми хочемо, щоб засіб було ефективним, простим у використанні і бажано недорогим.Необхідно, щоб косметика при цьому виявилася безпечною.

Хоча виробники стежать за якістю, вчені постійно проводять дослідження тих чи інших хімічних речовин, що містяться в косметиці, щоб визначити можливі ризики використання. На сьогодні визначено деякі інгредієнти косметичних засобів, від яких варто відмовитися. Хоча здається, що їх міститься трохи і нашкодити вони не можуть, якщо застосовувати косметику щодня, за рік, три чи п’ять років вплив стане значно негативним. (Як глибоко інгредієнти косметики проникають в шкіру – читайте тут ).

Що там під кришечкою?

Щоб безпечно доглядати за обличчям і тілом, використовувати тільки безпечну косметику, завжди важливо розуміти, що ж міститься під кришкою баночки, тюбики або флакончика. Не варто думати, що відрізнити небезпечні засоби від безпечних може тільки професіонал. Коли ви знаєте, що шукати на етикетці, ви можете ще при покупці прочитати склад і визначити, чи немає в ньому небезпечних компонентів, які можуть вам нашкодити.Також важливо провести ревізію будинку, уважно оцінивши склад тих коштів, якими ви користуєтеся регулярно або час від часу.
Ми зібрали список з 10 інгредієнтів, яких вам слід уникати (читайте також – Анна Ватуліна: «Не буває на 100% натуральної косметики!» ) .
.

Парабени: найбільш спірні компоненти

Парабени – найбільш часто використовувані консерванти в косметичній промисловості. Вони є практично в будь-якому кремі, який ви можете використовувати, оскільки запобігають росту цвілі, грибків і паразитів в засобах.Проблема в тому, що вони можуть всмоктуватися через шкіру і часто зустрічаються при пухлинах раку молочної залози! Всі ознаки вказують на те, що причиною стають токсичні засоби по догляду за шкірою.
Через етогот зростає стурбованість тим, що надмірне використання парабенів може привести до раку молочної залози у жінок і раку яєчок у чоловіків. Хоча не було ніяких переконливих досліджень, що підтверджують це, подібних сумнівів повинно бути достатньо, щоб ви були насторожі. Поки немає гарантій щодо повної безпеки цих речовин, варто вибирати засоби без парабенів.
Парабени можуть бути різних типів, тому потрібно шукати на етикетці такі назви:

  • benzylparaben
  • butyiparaben
  • isobutylparaben.

Крім того, в складі косметичних засобів також зустрічаються пропілпарабен, метилпарабен, етілпарабен. Кількість косметики з цими сполуками потрібно звести до мінімуму.

Фталати: прихована небезпека

Це з’єднання фталіевий кислоти, дуже широкий клас речовин – солей, ефірів, похідних вихідної сполуки.Вони зустрічаються практично у всьому, навіть в тілі людини. Дослідження, проведене Центрами з контролю за захворюваннями США, виявило його сліди у кожної людини, якого вони обстежили. Але це мікроскопічні концентрації, безпечні для здоров’я.
А ось в косметиці міститься досить багато цих сполук, і вчені визначили, що ті з них, які використовуються в косметичній промисловості, діють як руйнівники гормонів, і можуть призводити до проблем з дітонародженням, формують резистентність до інсуліну і викликають затримку в розвитку у дітей.
Небезпечно ще й те, що фталати зазвичай не вказані на етикетці ваших улюблених засобів, тому вам потрібно проявити увагу, щоб визначити їх присутність. Хочете підказку? Вони часто зустрічаються в косметиці з штучними ароматизаторами. Тому варто вибирати засобів, які ароматизовані ефірними маслами.

Бензоил пероксид: боротьба з прищами ціною здоров’я?

За останнє десятиліття популярність виробів, що борються з прищами, різко зросла. Бензоил пероксид допомагає усувати акне, але ви повинні бути обережні при його використанні.Є дані, що його застосування пов’язане з ростом пухлин.
Крім цього, потрапляючи в організм, він виробляє токсичні продукти, особливо при вдиханні, і стає відомим подразником шкіри, очей і дихальних шляхів. Тому варто вибрати більш безпечний засіб проти прищів.

Триклозан: від грибків і бактерій

Триклозан має протимікробну і антигрибкові ефектом і вважається популярним інгредієнтом практично будь-якого засобу, що позиціонується як «антибактеріальну» або антисептичну.Він дуже добре вбиває бактерії, і це насправді проблема. Не всі бактерії шкідливі для вас: на шкірі живуть і корисні представники мікробів. Крім того, деякі експерти припускають, що широке поширення цієї хімічної речовини може привести до появи «супер-мікробів» – шкідливих бактерій, стійких до антибіотиків.
І це ще не все: було виявлено, що триклозан діє як гормон і порушує роботу щитовидної залози. Крім того, він шкідливий для навколишнього середовища. Боротися з мікробами і грибками можна за рахунок більш безпечних засобів.

Резорцин: ще один антисептик

Резорцин, аналогічно триклозану, володіє потужним антисептичним ефектом. Спочатку він використовувався як лікарський засіб, але швидко зайняв певне місце в складі косметики, засоби побутової хімії та навіть фарбі для волосся. Ця речовина може бути небезпечним. Резорцин – це сильний подразник шкіри, який, як це було показано в дослідженнях, порушує функцію щитовидної залози у тварин. Крім того, наявність резорцина – це одна з причин алергії на барвники, якими обробляють волосся.

Гідрохінон: небезпечний освітлювач

Гідрохінон вводиться до складу кремів та інших засобів як освітлювач шкіри, який зменшує темні плями, сліди від синців, пігментацію. Однак, це не просто маскує з’єднання, речовина проникає в шкіру і впливає на клітини, які утворюють пігмент. Гідрохінон знижує рівень меланіну у вашій шкірі, усуваючи гіперпігментацію, але при цьому він завдає шкоди різними способами. Перш за все, він блокує роботу меланіну, позбавляючи шкіру захисту від УФ-променів.Також він послаблює еластин і колаген в вашої проблемної області – це білки, які необхідні для підтримки пружності і тонусу шкіри! Іноді після застосування гідрохінону залишаються білі плями, формується контактний дерматит або алергічні реакції. Нарешті, як і багато інших інгредієнти в цьому списку, є підозра, що це канцероген – провокатор ракових пухлин.

Виробництво продуктів нафтоперероблення

Здавалося б, до чого тут косметика, адже нафта – це сировина для виробництва палива.Але насправді, продукти переробки нафти є і в багатьох косметичних средствх. Такі компоненти, як вазелін, ксилол, толуол або мінеральне масло, рідкий парафін – продукти глибокої переробки нафти.
Хоча ці нафтопродукти прийнято вважати безпечними, так як вони застосовуються багато десятиліть, є і альтернативна думка. Всі вони містять 1,4-діоксан, який був внесений Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Агентством з охорони навколишнього середовища в число можливих канцерогенів.Тому важливо уважно читати етикетку: особливо грішать цими компонентами недорогі креми (чим так корисна органічна косметика, ми вже писали тут ).

метілізотіазолінон: консервант з важко вимовляти назвою

Одне тільки назва цієї речовини вже лякає. Метілізотіазолінон, широко відомий як MIT, – це поширений антибактеріальний консервант різних видів косметики, починаючи від дитячого шампуню до зволожуючого крему.На жаль, дослідження показали, що він містить нейротоксичні властивості, які можуть провокувати накопичувальні ефекти, якщо використовувати косметику з MIT довго.

У дослідженнях на щурах учені побачили, що достатньо всього 10 хвилин впливу MIT, щоб викликати пошкодження клітин мозку. Подальші дослідження виявили, що низькі концентрації MIT під час розвитку нервової системи немовляти збільшують ризик судом і порушень зору. Крім того, експерти класифікували його як барвник (провокатор алергії) і подразник шкіри.Аргументи, часто висуваються косметичними компаніями, полягають в тому, що MIT використовується в дуже малих концентраціях, як правило, в засобах, які призначені для змивається догляду, що тим самим зменшує вплив хімічної речовини. З огляду на серйозність його побічних ефектів, ймовірно, найкраще повністю обмежити вплив небезпечного компонента.

Оксибензон: сонцезахисна косметика

Цей компонент входить до складу багатьох сонцезахисних засобів, які продаються в бюджетних лінійках косметики.На жаль, це хімічна речовина викликає роздратування шкіри і алергію, порушує баланс гормонів і провокує низька вага немовлят при народженні у вагітних.
Крім того, потрапляючи з шкіри в воду морів і океанів, оксибензон шкодить росту водоростей коралів – негативно впливає на екологію.

Штучні і синтетичні барвники

Незалежно від того, вибираєте ви яскраво-рожеву помаду, класичні рум’яна, щоб підкреслити вилиці, або чорний лак для нігтів, ваша улюблена косметика може бути небезпечна через наявність в ній барвників.
Багато з наявних у вас коштів, ймовірно, мають в складі синтетичні барвники, які зроблені з кам’яновугільної смоли. Незважаючи на те, що ці яскраві штучні кольори досить гарні в дослідженнях було показано, що вони канцерогенні і можуть викликати чутливість шкіри і роздратування через важких металів, які вони беруть в облогу на вашій шкірі при використанні. На щастя, досить просто визначити, чи є колір у вашій улюбленій помаді натуральним чи ні: якщо ви бачите в списку інгредієнтів маркування FD & C або D & C, то знайте – це штучні фарби.

Звичайно, якщо використовувати засоби з цими компонентами зрідка, шкодячи не буде. Але постійне застосування косметики з небезпечними компонентами може негативно позначитися на вашому здоров’ї.

Читайте також: Ідеальний тон: поради при виборі тонального кошти.

Хімічні Речовини У Косметиці Для Волос – Матеріалознавство – Я ПАРИКМАХЕР

парафенілендіамін – речовина завдяки якому стало можливе отримання стійких окисних барвників

парафенілендіамін, n-діамінобензол, органічна сполука, пара-ізомер фенілендіаміну.Сильний відновник; легко окислюється киснем повітря; безбарвні кристали, що темніють на повітрі і на світлі; tпл 147 ° С (140 ° C), tkіп 267 ° C. Добре розчинний в спирті і ефірі; 1 г П. розчиняється в 100 г холодної води. З мінеральними кислотами утворює солі. П. отримують відновленням n-нітроаніліна або аміноазобензола. Застосовується в чорно-білій фотографії в якості дрібнозернистого проявника. Найбільш поширені в кольорової фотографії проявники – N, N-діалкіпроізводние П., що володіють більшою активністю, ніж сам П.Знаходить застосування при синтезі багатьох органічних барвників і в аналітичній хімії. При попаданні на шкіру викликає сильне роздратування, проте N, N-діалкілпроізводние П. володіють цією властивістю в меншій мірі.

трохи історії:

У кінці XIX століття німецький хімік серпня Гофман відкрив парафенилендиамин, що дозволило створити новий барвник для волосся.

парафенілендіамін (його комерційне назва-Урсол) – це відхід бензолу.При його поєднанні з перекисом водню (в результаті реакції окислення) отримували фарбу яка фарбувала волосся в природні тони.

Але незабаром стали помічати, що у людей, які користувалися нею, часто з’являвся сильний свербіж і ознаки отруєння.

У 1906 році хіміки Кольман і Вольфенштейн виявили, що під час перетворення основи барвника в фарбу з’являється шкідлива речовина, – хінондіімін, – яке і викликає ці симптоми. Шляхом хімічних дослідів знайшли речовини, які змогли його нейтралізувати, і отриманий барвник став нешкідливим.

Правда, санітарно-епідемічні служби заборонили використання препаратів, що містять парафенилендиамин в концентраціях, що перевищують 1,3%.

Змінено

Для тих, кому не все одно.

До недавнього часу я як і багато інших не замислюватися над тим що містить мій улюблений кремік для особи або мій прекрасний блиск для губ. Навіщо? Якщо всім цим завалені прилавки солідних магазинів, значить склади кимось перевірені і схвалені, отже нешкідливі.Виявилося що це не зовсім так, або вірніше зовсім не так. Ні для кого не секрет що існують правила (різні в різних країнах) отнасітельно того що можна і що не можна влити у флакончик шампуню або банку крему. Одне АЛЕ. Правила періодично змінюються, дослідження постійно ведуться. Негативні ефекти багатьох компонентів на здоров’я людини і окражающую середу науково доведені, але при цьому подібні компоненти вирішуються в невеликих кількості. Питання в тому а що ж буде якщо в невеликих колличествах і часто? Або в невеликих колличествах, але в складі кількох продуктів відразу?

Одним словом, заглибившись в тему я для себе вирішила відмовитися від використання деяких хімікатів, або принаймні знизити кількість їх споживання.Деякі речовини уникнути важко, деякі легко. Щодо негативного впливу деяких компонентів як і раніше ведуться суперечки, але я про всяк випадок намагаюся їх ізбігать. Вирішила поділиться з Вами своєю шпаргалкою “шкідливих” хімозіков які можна знайти в складі дуже багатьох кремів, гелів для душу, косметики, фарб для волосся. Чим користуватися, а від чого відмовитися кожен вибирає для себе, але добре знати що саме Ви вибираєте.

Буду рада якщо комусь інформація виявиться ползной.Шпаргалочка моя особисто і заснована на інформації зібраної з різних джерел, а так само на особистих спостереженнях.

Парабени . Їх існує багато і не всі однакові. Використовуються а передусім як консервант в кремах, шампунях та інших продуктах. Дослідження показали що парабени здатні через шкіру проникати в організм і впливати на гормони. Також існує теорія канцерогенності парабенів, так як парабени були знайдені в ракових пухлинах. Намагаюся уникати, але це важко. Праб є практично скрізь.Корисно знати, що чим більше різних парабенів в складі тим краще, так як вони нейтралізують один одного, отже сума кількох парабенів менше кількості одного парабени в складі.

Сульфати . Все що шикарно піниться – у відро для сміття. Але ж раніше-то думала навпаки, чим більше піни, тим краще продукт. Може викликати сухість шкіри, подразнення, спровоціровть екзему та інші шкірні проблеми. Може дратувати очі. На собі перевірено – шампуні без сульфатів не викликають такої сухості шкіри, яка зазвичай буває від сульфатних шампунів.

Мінральние масла . Перероблений бензин і інші Ядрена хімікати, які обходяться поізводітеля косметики дешево. Не містять ніяких корисних речовин. Єдина “корисна” особливість – замикання вологи в шкірі. Можуть викликати / посилити акне, так як закривають пори. Можуть так само викликати звикання – Ви можете стати рабом / рабинею крему, без нього шкіра втрачає здатність самостійно утримувати вологу.

Силікони . Дешевий помічник сульфатів.”Загладжується” то неподобство що після себе залишають сульфати – суха шкіра, розкриті лусочки волосся. Тонким клеєм лягає на шкіру, замикаючи вологу за принципом мінеральних масел, склеює лусочки волосся, щоб легше було їх розчесати. Дає блиск волоссю. Багато силікони не розчиняються у воді, їх важко змити. Можуть викликати звикання, що не реккомендую при виподеніі волосся. Мною помічено, після відмови від силіконів в шампуні волосся перестали швидко брудниться, стали легше і виглядають здоровішими.

ПЕГ .Вважаються канцерогенами і алергенами. Також допомагають іншим хімікатікам проникнути глибше в шкіру, а там … Хто знає?

Синтетичні ароматизатори . До їх складу може бути що завгодно. У США тестування показало наявність прафюма в сечі шестимісячних дітей. Від мам, через дитячі шампуні та креми парфум потрапляв на дитячу шкіру і далі в організм. Синтетичні ароматизатори – сильні алергени, які можуть викликати чутливість і схильність до алергій в цілому.

Фталати . Використовуються в парфумерії, кремах, лаках для нігтів. У багатьох країнах заборонені, але в некор колличествах і комбінаціях все-одно дозволяються. Можуть спровокувати безпліддя, особливо у хлопчиків чиї мами під час вагітності користувалися продуктами з фталатами. Жах, одним словом.

Резорцин . Входить до складу більшості хімічних фарб для волосся. Насправді отрута, сильний канцероген і алерген. Сама я хімічними фарбами не користуюся.Резорцин названий для прикладу, величезна кількість хімікатів у складі звичайних фарб для волосся сильні алергени і навіть канцерогени. Не дарма парікмакхер відноситься до одних з найнебезпечніших для здоров’я професій, де ймовірність «заробити» астму або алергію в десятки разів вище ніж у інших людей.

Нанокосметика . Стає популярною, але багатьох лікарів насторожує. Наночастки мають дуже високу здатність проникнення в організм, а що це може привести за поседствія залишається тільки здогадуватися.

Це далеко не повний список. Тут названі речовини які напевно найчастіше зустрічаються в продуктах особистої гігієни і в косметиці, а також підозріла новинка, нанокосметика. Цікаві, або я б сказала лякають факти, як висновок:

Environmental Working Group протестіровлі 20 випадково обраних дівчат у віці 14-19 років на наявність “косметічіскіх хіміктов” в організмі. 16 небезпечних хімічних сполук були знайдені в їх організмах, що потрапили туди саме за допомогою використання косметики, парфумерії, продуктів гігієни.У ВСІХ були виявлені фталати в різних варіаціях і мінімум два варіанти парабенів.

Резорцин в сучасній косметології: властивості і варіанти використання

Резорцин – одне з тих речовин, застосування яких в косметології оточене безліччю легенд. Його лікувальні властивості досить цікаві, але знайти в продажу препарати для шкіри обличчя на основі цього з’єднання практично неможливо. Основна причина – дуже високий ризик виникнення побічних ефектів. Здавалося б, після такого мінорного вступу обговорювати резорцин і його використання в косметології безглуздо, але оскільки він все ж іноді зустрічається в аптечних препаратах, ми вирішили детально поговорити про це.

Найважливіші особливості

Резорцин – безбарвні або білуваті кристали, найчастіше одержувані штучним шляхом. Запах речовини відчутний, але назвати його відразливим не можна. Крім косметології, застосовується в хімічному виробництві, медицині та лабораторній практиці.

Основні властивості:

  • міжнародна назва – резорцинол,
  • можливі синоніми: 1,3-benzenediol, 3-hydroxyphenol, 1,3-dihydroxybenzene,
  • хімічна формула: C6h5 (OH) 2,
  • молярна маса – 110 г / моль,
  • щільність – 1,27 г / см3,
  • температура плавлення – 110 ° C, кипіння – 281 ° C,
  • розчинність в воді – 140 г / 100 мл,
  • реєстраційний номер CAS – 108-46-3,
  • код EINECS – 203-585-2,
  • резорцин має аналогічний пірокатехін і гідрохінону склад, проте гідроксильні групи в ньому розташовані інакше, через що їх хімічні властивості зовсім інші.

Застосування в косметології

Властивості резорцина і його вплив на шкіру обличчя різноманітні, але вони, якщо можна так висловитися, вузькоспеціалізовані. Як вже говорилося, причина цього – значний ризик розвитку побічних ефектів, попередити який можна тільки ретельним дотриманням рекомендацій лікаря.

Показання до застосування:

  • екзема,
  • себорейний дерматит,
  • нейродерміт,
  • хронічне запалення волосяних фолікулів (сикоз),
  • вугри,
  • сильне свербіння шкіри особи,
  • патологічне випадання волосся, яке може привести до їх порідіння або повного облисіння (алопеції).

Протипоказання:

  • індивідуальна непереносимість (це може бути як сам резорцин, так і один з допоміжних компонентів препарату),
  • термічні або хімічні опіки шкіри обличчя,
  • вагітність і період лактації,
  • дитячий вік.

Можливі побічні ефекти:

  • набряки,
  • кропив’янка,
  • бронхоспазм,
  • сильне роздратування шкіри обличчя,
  • запаморочення,
  • порушення в роботі серцево-судинної системи,
  • підвищене потовиділення,
  • утруднене дихання,
  • шум у вухах,
  • судоми,
  • ціаноз,
  • зміна відтінку шкіри обличчя.

Особливості застосування:

  • резорцин несумісний з ментолом, фенілсаліцілат, фенолом, камфорою, антипірином і саліцилової кислотою,
  • можна застосовувати на тлі лікування препаратами, що мають лужну реакцію,
  • резорцин не рекомендується додавати в мазі, в складі яких присутні сполуки ртуті.

Що купити?

В цьому розділі ми традиційно перераховуємо кращі, з нашої точки зору, препарати, що містять ту чи іншу речовину.Але резорцин – особливий випадок. Властивості цього з’єднання такі, що однозначно рекомендувати будь-яке косметичний засіб для домашнього застосування на його основі ми не можемо. Єдино допустимий варіант – препарати для волосся.

  • Color Naturals (Garnier, 110 мл / 145 р.). Склад цієї крем-фарби відносно безпечний, хоча толуен-2,5-діамін і етаноламін в ньому все-таки присутні. Безсумнівна перевага речовини – стійкий косметичний ефект і доступна ціна, тому Color Naturals можна сміливо рекомендувати до застосування: більшість відгуків покупців доброзичливі.
  • Perfect Care Розкішний догляд (Palette, 110 мл / 165 р.). Непоганий, хоча і далеко не видатний варіант. Склад фарби досить сумнівний, так як крім резорцина в ній присутні пероксид водню, толуен-2,5-діамін сульфат, цетеарет-20 і 4-хлорорезорцінол. Втім, це норма для бюджетної косметики, тому Perfect Care рекомендується використовувати лише зрідка.
  • Фарба для брів і вій (Nexxt, 50 мл / 340 р.). Професійне косметичний засіб, застосування якого вимагає попередньої підготовки і ретельного дотримання інструкції.З корисних інгредієнтів можна відзначити касторове масло, аскорбінову кислоту і карбоксиметилцеллюлозу, з шкідливих – HC Yellow (№5).
  • Capixil Placenta Shock Lotion 3.4.4 (DSD De Luxe, 100 мл / 3700 р.). Лосьйон для волосся зовсім іншого класу, ніж продукція від Palette або Garnier. Його лікувальні та косметичні властивості різноманітні: стимуляція росту волосся, боротьба з віковими змінами, лікування різних захворювань шкіри. На жаль, за якість вам доведеться чимало заплатити – цей лосьйон для волосся не з дешевих.

Відгук косметолога

Як нескладно помітити, резорцин присутній як в бюджетних, так і в топових препаратах, тому я не була б такою категоричною, відносячи його до однозначно шкідливим інгредієнтів. Але якщо у вас є вибір, віддайте перевагу тим кремам, лосьйонів або тоніком, в яких даної речовини немає. Благо асортимент в будь-якій аптеці або спеціалізованому магазині цьому сприяє. Якщо ви все ж придбали таку косметику, уважно вивчіть супровідну інструкцію.Це дозволить мінімізувати потенційний ризик.

Завантаження ….

Схожі записи

Шпилька для волосся приснилася: Сонник шпилька для волосся до чого сниться шпилька для волосся уві сні?

Знаменитості з довгим волоссям чоловіки: Зоряні чоловіки з довгими і короткими волоссям: вибираємо кращу зачіску!

До чого уві сні мити волосся собі: Сонник мити волосся до чого сниться мити волосся уві сні?

Силікон для волосся шкода чи користь: Силікон для волосся в засобах для косметики, шкідливий